Minileningen

MinileningenHeeft u op dit moment geld nodig? En kan het echt niet wachten? Dan is een minilening de best mogelijke optie voor u. Een minilening is binnen enkele minuten afgesloten en zorgt ervoor dat u direct het geld tot beschikking heeft. Echter zijn er wel enkele nadelen aan het lenen van geld verbonden. In dit artikel worden de voordelen en de nadelen benoemd. Daarnaast vindt u meer informatie over de verschillende aanbieders van minileningen.

Voorbeeld minilening

Een minilening is het lenen van een klein bedrag. Over het geleende bedrag wordt een bepaald percentage aan rente gerekend. Hieronder volgt een voorbeeld:

Jan uit Alkmaar kan de telefoonrekeningen niet meer betalen. Inmiddels zijn de kosten voor het betalen van deze rekeningen opgelopen. De rekeningen moeten binnen twee dagen betaald worden anders zal de deurwaarde beslag gaan leggen op de inboedel. Jan weet dat hij binnen drie weken zijn salaris krijgt en overweegt om een kortlopende lening aan te vragen. Jan vergelijkt verschillende soorten leningen met elkaar en kiest ervoor om een minilening van 200 euro af te nemen. Het geld staat dezelfde werkdag nog op zijn rekening en kan zodoende de telefoonrekeningen af betalen.

Na drie weken krijgt Jan zijn salaris en wilt graag de mini lening af betalen. Hij zoekt uit wat hij moet betalen aan de kredietverstrekker en komt op de volgende getallen uit:

– €200 voor de minilening
– 15% rente
– €20,- administratiekosten

Het uiteindelijke bedrag wat Jan aan de kredietverstrekker moet betalen is €250,-. Al met al is Jan gelukkig met zijn keuze en heeft hij geen schulden meer bij de telefoonmaatschappij.

Een minilening is handig

Het hierboven genoemde voorbeeld is waar een minilening voor bedoeld is. De lening kan binnen afzienbare tijd worden afbetaald echter betaald Jan voor het geleende bedrag wel €50,- meer. Het is wel erg belangrijk om te beseffen dat het lenen van geld daadwerkelijk geld kost. Zorg er daarom voor dat u niet verder in de problemen komt door eigenlijk geld uit te geven wat u daadwerkelijk niet heeft. Overleg daarnaast met uw dierbaren over de hoogte van bedrag dat u wilt lenen. Leen het bedrag wat u nodig heeft en zorg ervoor dat u niet meer gaat lenen.

Het is aan te raden om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit zorgt er namelijk voor dat u nooit te veel betaalt voor uw minilening. Kijk daarnaast ook goed naar de extra administratiekosten die erbij komen.