Creditcards

creditcardsHet kenmerk van een creditcard is dat er achteraf betaald kan worden. De bank of de kredietverstrekker schiet als ware het bedrag voor waarna u achteraf de rekening moet betalen. Een creditcard is vaak ook gekoppeld aan een betaalrekening zodat de rekening altijd betaald kan worden. De creditcard wordt over het algemeen overal geaccepteerd als betaalmiddel. Het tonen van een identiteitskaart of paspoort en het zetten van een handtekening is voldoende om te betalen. In dit artikel vindt u meer informatie over de creditcard, de creditcard aanbieders en de voor- en nadelen.

Tip: Op zoek naar Creditcard Acties? Klik hier voor de beste Creditcard aanbiedingen.

Wat is een creditcard?

De creditcard is te gebruiken met een handtekening en het tonen van uw paspoort of identiteitskaart. Echter zullen de meeste kredietverstrekkers een extra veiligheidsmaatregel hebben toegepast. Tegenwoordig zult u ook een pincode moeten invoeren vanwege het feit dat een handtekening makkelijk na te maken is. Het te betalen bedrag wordt achteraf aan uw gefactureerd. Het krediet dat u op uw creditcard heeft is afhankelijk van krediet verstrekker. Zo is het ook mogelijk om een maximaal uit te geven bedrag in te stellen zodat u nooit teveel koopt. Het grootste nadeel van een creditcard is hiermee verholpen. Het overzicht is met het betalen via een creditcard ver te zoeken. Zodoende kunt u achteraf voor vervelende financiƫle situaties terecht komen. Wanneer het factuur bedrag niet betaald kan worden wordt er een boeterente berekend. Deze boeterente zal fors hoger liggen waardoor de kosten hoog oplopen.

Voordelen van een creditcard

Naast de bovenstaande nadelen zijn er ook voldoende voordelen om te betalen met een creditcard. Het grote voordeel van een creditcard is dat het bedrag niet rechtstreeks wordt afgeschreven maar dat u nog even de tijd heeft om het te betalen bedrag later te betalen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u salaris al op is en dat u moet wachten op de volgende betaalronde. Wanneer u echter toch dat mooi jurkje of schoenen wilt kopen dan kan die creditcard heel goed uitkomen. Let er dan wel heel goed op dat u overzicht houdt waar u de creditcard allemaal voor heeft gebruikt. Zodoende komt u niet in financiƫle problemen.

Een fijn betaalmiddel

Een creditcard is een handig betaalmiddel wat u door heel Europa over het algemeen kunt gebruiken. Er zijn verschillende voor- en nadelen voor het gebruik van de creditcard te benoemen. Het is in ieder geval aan te raden om de creditcard te gebruiken wanneer u financieel gezond bent.