Help! Mijn openstaande facturen saldo neemt toe!

FactoringAls MKB ondernemer heeft u een goed overzicht van alle uitgaven en inkomsten binnen uw bedrijf. Misschien valt het u op dat er uw openstaande facturen saldo opeens toeneemt. Dit kan te maken hebben met debiteuren die te laat betalen voor hun facturen of omdat u in een bepaalde periode veel nieuwe klanten heeft gekregen. Het probleem met deze openstaande post is dat u niet weet wanneer u het geld kunt verwachten en dus investeren in uw bedrijf. Er zijn een aantal mogelijkheden om uw openstaande facturen saldo ter verlagen.

1. Goede opvolging betaling

Merkt u dat uw openstaande facturen saldo hoger wordt door te laat betalende klanten? Zorg er dan voor dat u bekijkt waar het probleem zit. Wij maken vaak mee dat bedrijven veel kampen met terugkerende problemen, welke vaak op te lossen zijn in een eerder stadium. Door te analyseren wat er fout gaat en hier vervolgens een oplossing voor uit te proberen, kunt u ervoor zorgen dat het openstaande facturen saldo langzaam aan afneemt.

2. Contact met debiteuren

Vaak is het in het MKB zeer belangrijk om persoonlijke contact te houden met uw klanten. Op deze manier zorgt u voor een goede zakelijke band en heeft u meer kans op langere samenwerking. Vaak gebruiken bedrijven e-mails of brieven om betalingen op te vragen, vaak zonder direct resultaat. Wij merken dat het bellen van klanten sneller resultaat oplevert dan schriftelijk contact.

3. Factoring

Heeft u zelf geen tijd meer over om alle openstaande facturen juist op te volgen? Dat kunnen wij goed begrijpen. Juist hierom zijn er verschillende factoringmaatschappijen opgericht. Deze ontzorgen u door het debiteurenbeheer over te nemen en daarnaast zorgen ze voor een veel lager openstaande facturen saldo.

Meer hulp bij uw administratie? Boekhouder Haarlem helpt u graag met uw administratie en boekhouding.