Hoe je direct geld kunt lenen

Hoe je direct geld kunt lenenEr zijn situaties waarin je geld moet lenen. Bijvoorbeeld wanneer je geld nodig hebt voor een investering in je bedrijf, met als doel om hier later meer winst door te maken. Natuurlijk geldt altijd het credo ‘geld lenen kost geld!’, maar bedenk wel dat geld lenen ook goede gevolgen kan hebben. Lees hier alles over het direct lenen van geld.

Geld direct lenen bij kredietverstrekker

Als je geld direct wilt lenen omdat je in een noodsituatie zit of juist omdat je een goede investering wil doen in je bedrijf, dan zul je dit moeten overleggen met een kredietverstrekker. Een kredietverstrekker is simpel gezegd de verstrekker van het door jou geleende krediet. Meestal is een kredietverstrekker een bank. Je gaat dan naar de bank toe met de vraag of je geld kunt lenen. Geld direct lenen kun je natuurlijk ook doen bij een bekende. Misschien heb je wel een familielid met veel geld en kan deze jou geld verstrekken. Aan te raden is het opstellen van een contract tussen beide partijen. Op deze manier kan er nooit een probleem ontstaan over het geld.

Geld direct lenen zonder rente

Het voordeel van geld direct lenen bij een bekende is dat je er meestal geen rente over hoeft te betalen. Bij de bank moet dit wel, tenzij je een klein bedrag wil lenen in de vorm van een minilening.

Geld lenen zonder BKR? Klik hier

Als je een bedrag als 400 euro wilt lenen, dan kun je dit dus het beste doen via een minilening. Hierover betaal je namelijk geen rente. Rente betalen zit er bij andere leningen helaas wel bij. Handig is daarom om bij meerdere banken te kijken hoeveel rente je moet betalen, want dit kan per bank flink verschillen. Dit kost natuurlijk tijd en zo wordt het ‘directe’ aspect van geld lenen naar de achtergrond verschoven. Toch is het aan te raden om goed alle opties te bekijken voor je gaat lenen. Wil je echter toch het liefst geld direct lenen? Dan is de minilening wel handig. Op diverse websites kun je binnen 10 minuten al tot en met 750 euro lenen.

Proces van geld lenen

Als een bank je kredietwaardig vindt, dan is het mogelijk om geld direct te lenen. Kredietwaardig zijn houdt in dat de bank vertrouwen in jou als lener van het geld hebt. Ze willen immers een zo groot mogelijke kans dat je het terug kunt betalen. Wanneer ben je nou kredietwaardig? Wanneer je een vast inkomen hebt. Werk je bijvoorbeeld als docent bij een middelbare school, dan krijg je iedere maand een vast salaris. Ben je echter zelfstandig ondernemer, dan kan je inkomen erg verschillen van maand tot maand. Hierbij is het dus van belang om met een goed bedrijfsplan te komen of de bank op een andere manier te verzekeren dat je het terug kan betalen. Je kunt tot slot de kredietverstrekker in termijnen of in één keer terugbetalen.