Direct geld op je rekening? Bekijk hier de opties

Direct geld op je rekening? Bekijk hier de optiesHeb je geldproblemen? Zit het je financieel even tegen? Er zijn zat situaties denkbaar waarin je direct geld op je rekening zou willen hebben. In Nederland is dit mogelijk en zijn er zelfs verschillende verstrekkers die dit voor je aanbieden. Bekijk hier je opties.

Direct een klein bedrag lenen

Ten eerste is het belangrijk voor je om te bepalen hoeveel geld je graag zou willen lenen. Wil je een bedrag lenen tot 750 euro? Dan kun je heel gemakkelijk een minilening aangaan. Het voordeel van een minilening is dat er geen rente op zo’n lening zit. Hierbij heb je wel direct geld op je rekening. Het bedrag kan namelijk binnen 10 minuten al zijn overgemaakt. Er zijn diverse websites die dit aanbieden. Het is altijd wel goed om de voorwaarden te lezen. Soms moet je een klein bedrag betalen om te lenen. De kredietverstrekker wil er dan zelf ook profijt uit halen.

De optie ‘in het rood’ kunnen staan

Wat je ook kunt doen als je een klein bedrag wilt lenen is de mogelijkheid onderzoeken of je tot 1000 euro rood kunt staan bij je eigen bank. Hier zit echter wel de consequentie aan vast dat de bank rente zou kunnen gaan vragen aan jou als lener van het bedrag als je het niet snel weer terugbetaalt. Het is wel een handige manier om direct geld op je rekening te krijgen, maar bedenk altijd dat je moet weten hoe je het geld uiteindelijk gaat terugbetalen.

Direct geld op je rekening van de DUO

Wat ook zou kunnen is dat je een student bent en je direct geld op je rekening nodig hebt om studiekosten te betalen. In dat geval is het goed om te weten dat het als student mogelijk is om een lening af te sluiten bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je kunt per maand een groot bedrag lenen van de DUO. Na je studie zul je het op den duur wel terug moeten betalen.

Hele grote bedragen lenen

Wil je echter een bedrag lenen van 5000 euro, of misschien zelfs 50.000 euro? Ook dan kun je geld lenen. Het direct geld op je rekening-principe wordt dan wel wat minder op de voorgrond. Je kunt namelijk bij banken een offerte aanvragen voor het lenen van een som geld. Hierover moet je wel rente betalen en je moet de kredietverstrekker vaak wel aantonen dat je kredietwaardig bent. Wat houdt dit in? Dat de bank er vrij zeker van moet zijn dat zij het geld terug zullen verdienen. Is de bank dit niet, dan kun je ook geen geld lenen bij de bank. Kredietwaardig ben je als je een vast inkomen hebt. Als ondernemer zul je daarom vaak met een goed bedrijfsplan moeten komen voor het lenen van grote bedragen.